Mit is kell tudni a Sétány Kávézó és Palacsintázóról

Tudtad, hogy a Sétány Kávézó és Palacsintázó Hajdú-Bihar megye legelső palacsintázója?

Kovács Zita, a tulajdonos 8 éve, 2007-ben nyitotta meg ezt a tündéri helyet, ahol a gyerekek és felnőttek nagy kedvence, a palacsinta a főszereplő – sós és édes formában is.

A város szívében, a Mátyás király sétányon található palacsintázó volt az első a megyében, amely ilyen nagy választékban kínálta ezt a finom édességet, és a visszatérő vendégek véleménye szerint máig a legjobb.
Eleinte az édes palacsinta kínálat volt a domináns, ezt Zita is könnyedén elkészítette, majd segítséggel beletanult a sós választékba is, de még most is vannak új tervei is elképzelései. Koncepciója, hogy a mindenki által ismert palacsintákat új ízekkel gazdagítja, a díszítés pedig mindig káprázatos. A törzsvendégek a szomszédos városokból, de még a fővárosból is visszajárnak ide.

Az ide betérő vendégeket gyönyörű belső tér fogadja. Az elegáns fehér székekkel, üvegasztalokkal, impozáns mozaikfallal berendezett családias belső térben jól esik elidőzni egy isteni kávékülönlegesség mellett (mint például a mansulás frappé és az ír jeges cappuccino). Egy könnyű ebédre, salátára, tésztára is sokan beugranak. Este pedig a fedett teraszon üldögélve kóstolhatjuk meg a legendás kézműves fagyikat, kortyolgassunk egy koktélt vagy limonádét.
Fontos, hogy a cukorbetegekre és a fogyókúrázókra is gondoltak cukormentes finomságokkal.

A nagy kedvencek, amiket mindenképp érdemes kipróbálni, ha a Sétány Kávézó és Palacsintázóba betérsz

  • Túró varázs: őszibarackos túrókrémmel töltött palacsinta vaníliasodó ágyon vörösboros erdei gyümölccsel, tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítve.
  • Bounty: kókuszos nutellával töltött palacsinta csoki tükörre tálalva, tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítve.
  • Gyrosos palacsinta: gyros fűszerezésű csirkemell palacsintába töltve, salátával és ezersziget öntettel tálalva.
  • Hortobágyi húsos palacsinta
  • Szezám tárulj: Mézes mustáros csirkemell pirított szezámmaggal palacsinta batyuban, tetejére sajt olvasztva.
  • Gesztenyés bomba: tejszínes, áfonyás gesztenyemasszával töltött palacsinta, forró csoki öntettel, lángolva szervírozzák.